SMSΑΓΩΝΕΣ

Θα τα καταφέρει φέτος η Toyota στο Le Mans και απέναντι στην Porsche; [vid]

Οι δύο εταιρίες παρουσίασαν τα νέα τους πρωτότυπα που θα διεκδικήσουν τόσο το πρωτάθλημα, όσο και τον θρυλικό 24ώρο αγώνα του Le Mans…

Το πρωτάθλημα αντοχής WEC (World Endurance Championship) ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα και οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου παρουσίασαν τα νέα τους «όπλα». Η πρωταθλήτρια Porsche παρουσίασε την αναβαθμισμένη 919 Hybrid και η ομάδα θα κατέβει με δύο πρωτότυπα και έξι οδηγούς. Υπάρχουν αεροδυναμικές αλλαγές -βάσει κανονισμών πλέον στην κατηγορία LMP1 υπάρχουν δύο set-up αεροδυναμικής, ένα με χαμηλό και ένα με υψηλό downforce, στόχος είναι η μείωση της αεροδυναμικής για μικρότερες ταχύτητες στις στροφές-, ενώ ο δίλιτρος V4 με το υβριδικό σύστημα αποδίδει περίπου 900 άλογα και έχει βελτιωθεί σε ανάκτηση ενέργειας.

Η Porsche που κατάκτησε και το περσινό Le Mans είναι φαβορί και για το φετινό, αλλά θα θυμάστε πόσο άτυχη ήταν η Toyota που το έχασε στον τελευταίο γύρο λόγω μηχανικής βλάβης. Φέτος οι Ιάπωνες θα συμμετάσχουν με τρία πρωτότυπα TS050 και ίσως αυτή να είναι η χρονιά τους αφού υπάρχει ένας νέος V6 των 2,4 λίτρων (με υψηλότερη σχέση συμπίεσης, μεγαλύτερη απόδοση κ.α.) που συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο υβριδικό μέρος του περσινού αγωνιστικού. Για να δούμε πόσο βελτιωμένες είναι οι Porsche και Toyota (οι Ιάπωνες είχαν νίκη πέρυσι μόνο σε έναν αγώνα, στην Ιαπωνία), παρακάτω το καλεντάρι στο WEC που ξεκινά 16 Απριλίου.

  • 16 Απριλίου: Silverstone (Βρετανία)
  • 6 Μαΐου: Spa (Βέλγιο)
  • 17/18 Ιουνίου: Le Mans 24 Hours (Γαλλία)
  • 16 Ιουλίου: Nurburgring (Γερμανία)
  • 3 Σεπτεμβρίου: Mexico City (Μεξικό)
  • 16 Σεπτεμβρίου: Austin (ΗΠΑ)
  • 15 Οκτωβρίου: Fuji (Ιαπωνία)
  • 5 Νοεμβρίου: Shanghai (Κίνα)
  • 18 Νοεμβρίου: Sakhir (Μπαχρέιν)

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!