NEA

Ενώνουν δυνάμεις οι Audi/ Porsche για αυτόνομα EV

Τη λογική του η ισχύς εν τη ενώσει αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι Audi και Porsche, με στόχο την κατασκευή αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε μία κοινή ανακοίνωση οι δύο εταιρίες έθεσαν τις βάσεις για τη συνεργασία τους, αναφέροντας πως το γενικότερο πλάνο αυτής, με τους επί μέρους τομείς που θα περιλαμβάνει, θα παρουσιαστεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων. Ο στόχος πάντως είναι να κατασκευάσουν νέες αρχιτεκτονικές, μονάδες και επι μέρους συστήματα, μέχρι το 2025.

«Τα καλύτερα μυαλά και από τις δύο εταιρίες θα θέσουν μαζί τις τεχνικές βάσεις για το μέλλον» υποστηρίζει ο Oliver Blume, πρόεδρος της Porsche AG, σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει πως «θα είμαστε πολύ προσεκτικοί να διατηρήσουμε τη διαφοροποίηση μεταξύ των εταιριών μας. Μία Porsche θα είναι πάντα μία Porsche και αυτό δεν θα αλλάξει στο μέλλον».

Προς στιγμή δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο, πιστεύεται όμως ότι μια πρώτη βάση για αυτή τη συνεργασία θα αποτελέσει η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα της Porsche που παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το 2015, με το πρωτότυπο Mission E. Από την άλλη, η εξειδίκευση της Audi σε ψηφιακές τεχνολογίες και η πρόοδος που έχει επιτελέσει στην αυτόνομη οδήγηση, θα εκτιμηθούν δεόντως από τους πρώτους. Στην πράξη, το κοινό κέρδος δεν θα είναι μόνο στη μείωση του χρόνου για την εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών αλλά -πρωτίστως- στο κόστος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!