ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένα από τα πιο όμορφα κλασικά αυτοκίνητα στον κόσμο [vid]

H Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster του 1928 που βλέπετε είναι ένα από τα πιο σπάνια και όμορφα κλασικά αυτοκίνητα που υπάρχουν…

Μάλιστα έχει βραβευτεί πολλές φορές στο «Best in Show» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Pebble Beach των ΗΠΑ και θα δημοπρατηθεί σε μερικές μέρες σε τιμή που αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά είχαν κατασκευαστεί από τον Γάλλο καροσερίστα Jacques Saoutchik τρία αυτοκίνητα και αυτό είναι το μοναδικό που έχει απομείνει.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης το 1929 ήταν ο διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρίας Standard Oil, ο Frederick Bedford. Στη συνέχεια παρέμεινε στην οικογένεια Bedford επί 75 ολόκληρα χρόνια, μέχρι την εξαγορά του κτήματός τους το 2008 όπου μαζί πωλήθηκε και το αυτοκίνητο.
Για την δεκαετία του 1920 το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν εμβληματικό και συνέπεσε με την συγχώνευση των Daimler και Benz, ενώ στην εξέλιξή του συμμετείχε και ο Ferdinand Porsche.

Ήταν απίστευτα πολυτελές για την εποχή εκείνη, το εσωτερικό είχε επένδυση από δέρμα φιδιού, πολύ ξύλο, ενώ η τεχνολογία και το προηγμένο πλαίσιο επέτρεπε υψηλές ταχύτητες με την δύναμη ενός κινητήρα 6.789 κ.εκ. όπου με υπερσυμπίεση έφτανε την ασύλληπτη τότε ισχύ των 180 ίππων (υπήρχε και ατμοσφαιρική με 120).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!