NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Opel Corsa το 2019 με καρδιά PSA!

Η πρόσφατη εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA (Peugeot/ Citroen) αναμένεται να αποδώσει σύντομα καρπούς, με το επόμενο Corsa να χρησιμοποιεί γαλλικό DNA.

Η είδηση αυτή μας έρχεται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από την εφημερίδα AllgemeineZeitungMainz. Σύμφωνα με αυτή, η επόμενη γενιά του δημοφιλούς supermini της Opel πρόκειται να παρουσιαστεί σε 2 χρόνια από σήμερα, το 2019, ενώ θα έχει αρκετά κοινά μέρη με τα αντίστοιχα μοντέλα των Peugeot και Citroen. Αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς πως το όφελος μίας τέτοιας συνένωσης είναι αυτή ακριβώς η οικονομία κλίμακας, μέσω της κοινής εξέλιξης αμαξωμάτων και κινητήρων.

Το επόμενο Corsa θα συναρμολογείται στη γραμμή παραγωγής της εταιρίας, στη Σαραγόσα, στην Ισπανία. Για την ακρίβεια, θα αποτελέσει το τέταρτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί γαλλική τεχνολογία, μετά το Combo και τα SUV Crossland X και Grandland X. Βασισμένο σε ένα εντελώς καινούριο πάτωμα, αναμένεται να χρησιμοποιεί τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα, βενζίνης και πετρελαίου. Όσο για την κορυφαία έκδοση OPC, λογικά θα χρησιμοποιεί turbo κινητήρα 1.6 λίτρων, με απόδοση λίγω πάνω από τους 200 ίππους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!