ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσα επίπεδα έχει η αυτόνομη οδήγηση; [vid]

Σε ένα βιντεάκι η BMW περιγράφει τα φυσικά στάδια εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης μέχρι και το 2030 όπου ο οδηγός θα μπορεί ακόμη να πάρει και έναν υπνάκο πίσω από το τιμόνι…

Για την αυτόνομη οδήγηση (ή κίνηση αν θέλετε έχουμε μιλήσει αρκετές φορές εδώ στο caroto.gr και όσο περνά ο καιρός οι κατασκευαστές θα βελτιώνουν συνεχώς την εν λόγω τεχνολογία. Σύμφωνα με την BMW υπάρχουν πέντε στάδια και για την ώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο όπου πολλές ακόμα εταιρίες έχουν εξασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να έχει μια σχετική αυτονομία, όμως η παρουσία του οδηγού και η προσοχή του στον δρόμο είναι απαραίτητη.

Το επόμενο στάδιο (το τρίτο) θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στον οδηγό (ίσως να μην είναι αναγκαίο το κράτημα του τιμονιού), ενώ στο στάδιο 4 ο οδηγός θα μπορεί μέχρι και να αναπαύεται δίχως να έχει την προσοχή του στον δρόμο. Στο 5ο και τελευταίο στάδιο (περίπου το 2021) το αυτοκίνητο θα είναι εντελώς στον αυτόματο πιλότοme με τον οδηγό σε ρόλο επιβάτη. Κάποια στιγμή θα δούμε τον οδηγό να παίρνει ακόμη και έναν υπνάκο, αλλά όλα αυτά ακούγονται κάπως πρόωρα και αισιόδοξα αφού πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια στους δρόμους και όχι η αυτόνομη κίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!