ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι αυτοκίνητα οδηγούσε ο Roger Moore; [vid]

Η εικόνα του Roger Moore (που απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών) έχει συνδεθεί με αυτήν του Volvo P1800, του «υπηρεσιακού» του αυτοκινήτου στη διάσημη σειρά «Ο Άγιος»…

Κάπως έτσι το Volvo P1800 αναδείχτηκε εκείνη την εποχή ως ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της σουηδικής εταιρείας, ενώ οι φήμες υποστήριζαν πως πήρε τον ρόλο τότε την τελευταία στιγμή από τη Jaguar E-Type.

Φυσικά δεν απουσιάζει η Aston Martin, με κύρια εκπρόσωπό της την classy DBS σε κίτρινο μάλιστα χρώμα, στο «The Persuaders», με την οποία ο Moore βόλταρε στη Ριβιέρα, ενώ στο «The Man Who Haunted Himself» οδηγούσε ένα Rover PB5 Saloon και κυρίως μια εντυπωσιακή Lamborghini Islero S.

Μαζί με ένα κίτρινο Citroen 2CV, ο Moore ως 007 είχε αδυναμία στο Mini Moke, αν κρίνουμε από το ότι εμφανίστηκε, έστω και για λίγο σε τέσσερις ταινίες του διάσημου πράκτορα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο το αμερικάνικο AMC Hornet (1974, O άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι), όσο και η all time classic πια Alfa Romeo GTV6 (1981, Octopussy).

H Lotus Esprit μπορεί να μη χρειαζόταν τόσο σπρώξιμο σε θέμα προβολής, αλλά είναι γεγονός πως και αυτή δημιουργεί άμεσους συνειρμούς με το Roger Moore (ως James Bond), ως υποβρύχια S1 στο «Ο Κατάσκοπος που σε αγάπησε», όπως και ως turbo το 1981, με τα σκι στο πίσω παρμπρίζ στο «Για τα μάτια σου μόνο».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button