ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο αξιολύπητα γιόρτασαν χτες οι Τούρκοι την άλωση της πόλης [vid]

Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά από τους γείτονες σε ότι αφορά τον σεβασμό προς την Ιστορία (ιδίως μετά την επικράτηση του Ερντογάν) όμως φέτος κυριολεκτικά ξεπέρασαν και τον εαυτό τους.

Και για να γιορτάσουν την άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453 οργάνωσαν ένα θέαμα που για τα δικά τους γούστα μοιάζει εντυπωσιακό. Συγκέντρωσαν λοιπόν 1.453 χωματουργικά φορτηγά τα οποία παρέλασαν στο εργοτάξιο του καινούργιου και πάντως εντυπωσιακού αεροδρομίου της Πόλης.

Μάλιστα με το πέρασμα και του τελευταίου φορτηγού, πετάχτηκαν στον αέρα κονφετί και γενικά επικράτησε ένα εορταστικό κλίμα. Πρόκειται για μία ακόμα επίδειξη για την αντίληψη των Τούρκων σχετικά με τις διαδρομές της Ιστορίας και μία κακόγουστη “πανηγυρική” εκδήλωση η οποία ξεχειλίζει από αδικαιολόγητο κιτς και φανατισμό (για να μην αναφερθούμε στο κόστος αυτής της ανοησίας…).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Το αξιολύπητο είναι οτι έχουμε συνδέσει την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία με τον Ελληνισμό.Όπου και μόνο η αναφορά της λέξης ”Ελληνας” επι ”Βυζαντινης” αυτοκρατορίας προέβλεπε την θανατική καταδίκη….απο τον αυτοκράτορα των Ρωμαίων….

  2. Το θεμα δεν ειναι ποσο αξιολυπητα το γιορτασαν (που οντως ειναι), αλλα ποσο αξιολυπητοι ειμαστε εμεις που ενας τετοιος λαος μας κανουν οτι θελουν […].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!