NEA

H SAAB επιστρέφει (ξανά)…

Η παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2018, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ηλεκτροκίνηση στην κινεζική αγορά…

Η Saab μπορεί να ήταν παλιότερα γνωστή για τις turbo επιδόσεις της, αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία αφού η επανενεργοποίησή της θα περιοριστεί στην Κίνα. Υπενθυμίζεται πως το 2012 η σουηδική εταιρία είχε πτωχεύσει περνώντας στην NEVS (National Electric Vehicle Sweden), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε συμφωνία με την κινεζική ΤΗΤ.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την παραγωγή των 9-3 και 9-3Χ που θα έχουν την κλασική Saab σχεδίαση, αλλά με έναν πιο high-tech αέρα (π.χ. οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες). Θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα με αυτονομία περίπου 300 χιλιόμετρα, ενώ θα έχουν ένα ειδικό σύστημα κλιματισμού που θα αναπαράγει ποιοτικότερη και φιλτραρισμένο αέρα στην καμπίνα (κάτι λογικό για την μολυσμένη ατμόσφαιρα των κινεζικών μεγαλουπόλεων). Και παρόλο που με το καλημέρα υπάρχουν περίπου 150.000 παραγγελίες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ξαναδούμε το σήμα της ιστορικής Saab ξανά στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!