ΑΓΩΝΕΣ

O Jost Capito επιστρέφει στη VW

Μετά από μία σύντομη πορεία στην αγωνιστική ομάδα της McLaren, ο ταλαντούχος manager επιστρέφει στον όμιλο VW.

Χωρίς αμφιβολία, ο Jost Capito είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γεννημένος το 1958 στη Γερμανία, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1985, στο τμήμα ανάπτυξης κινητήρων υψηλής απόδοσης της BMW. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, κέρδισε σαν μέλος του πληρώματος το Paris Dakar, στην κατηγορία των φορτηγών! Η δεύτερη θέση του, το 1989, ήταν στο αγωνιστικό τμήμα της Porsche. Το 1996 ακολούθησε η Sauber και κατόπιν η Ford, στην οποία ως υπεύθυνος εξέλιξης κέρδισε με το Focus Mk1 RS δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2006 και 2007. Το 2012 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη VW στο WRC, κερδίζοντας 3 σερί πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Jost Capito συμφώνησε με τον Ron Dennis και μερικούς μήνες μετά μετακινήθηκε στο αγωνιστικό τμήμα της McLaren, ως διευθύνοντας σύμβουλος. Με την αποχώρηση ωστόσο του τελευταίου, η νέα διοίκηση τον εκτόπισε, οπότε και ο ίδιος αποφάσισε να ξαναγυρίσει σε γνώριμα μέρη. Βέβαια, με την αγωνιστική ομάδα της VW να έχει αποχωρήσει από το WRC, η θέση του αρχικά θα είναι στη Volkswagen R (το performance τμήμα της εταιρίας) και στη Volkswagen Zubehor GmBH (το τμήμα aftermarket ανταλλακτικών). Αρχικά, τουλάχιστον, γιατί τέτοιο στέλεχος μπορείς να το αξιοποιήσεις και με καλύτερους τρόπους…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!