ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιθανά ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX

Οι ιάπωνες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το επόμενο τους supercar να μην έχει καμία εξάρτηση από τα βενζινάδικα!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε Βρετανικό περιοδικό ο Sekino Yosuke, επί κεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Honda, στα πλαίσια μίας παρουσίασης του εικονιζόμενου Acura EV Concept των 1.000 ίππων. Για την ακρίβεια ανέφερε πως «η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του Pikes Peak θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα. Δεν είναι απλά ένα αγωνιστικό όχημα, θα ήθελα να βγάλω ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε παραγωγή και υπάρχουν κάποιες μελέτες για αυτό».

Εάν όντως οι άνθρωποι της Honda προχωρήσουν σε ένα ηλεκτρικό NSX, θα μιλάμε για ένα όχημα με τέσσερις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, ικανό να προσφέρει σοκαριστικές επιταχύνσεις από στάση. Ο ίδιος, μάλιστα, συνεχίζει. «Θέλουμε τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα να είναι απολαυστικά οδηγικά και είναι σίγουρο ότι μία τέτοια πρόταση, με ισχύ γύρω στους 1.000 ίππους, θα είναι ταυτόχρονα απολαυστική και θα μπορεί μία μέρα να βγει σε παραγωγή. Ήδη εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το τι είναι εφικτό».

Εάν όντως η Honda αποφασίσει να προσφέρει το επόμενο NSX σαν ηλεκτρικό, αυτό θα το ανακαλύψουμε σίγουρα μετά το 2023. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε αυτή την περίπτωση -και εφόσον χρησιμοποιήσει τεχνολογία παρόμοια με αυτή του αγωνιστικού του Pikes Peak- θα είναι σε θέση να ελέγχει διαφορετικά τη ροπή σε κάθε τροχό. Ανάλογα με τις περιστάσεις, άλλοι μπορεί να επιταχύνουν και άλλοι να φρενάρουν, κάτι που θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτιά για αυτοκίνητο παραγωγής.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!