ΔΙΑΦΟΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εξάτμιση μίας Jaguar ζωγραφίζει! [vid]

Το τελευταίο στην κυριολεξία, καθώς πέρα από το θόρυβο, που ακούγεται σαν μουσική για τα αυτιά, καταφέρνει να σχηματίσει και εικόνες!

Πως γίνεται αυτό; Εύκολα, αν υπάρχει όρεξη, μεράκι και τεχνογνωσία. Οι άνθρωποι της Jaguar αποφάσισαν να ετοιμάσουν ένα video στο οποίο θα παρουσιάζουν την F-Type SVR, το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής τους και πιο συγκεκριμένα την Titanium Active Sports εξάτμιση που φοράει. Αντί λοιπόν να το ρίξουν σε μια πίστα να καίει λάστιχα, αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Αξιοποιώντας ορισμένες αρχές της κυματικής, έβαλαν το αυτοκίνητο στο δυναμόμετρο, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τοποθετώντας γύρω του μαύρες επιφάνειες ευαίσθητες στα ηχητικά κύματα. Επάνω σε αυτές τοποθέτησαν μικρούς κρυστάλλους, οι οποίοι μπορούν να αναπηδούν και γενικότερα να ανταποκρίνονται στο συντονισμό των επιφανειών. Τα υπόλοιπα αφήνουμε να τα δείτε στο video, το οποίο ομολογούμε ότι βρήκαμε ιδιαίτερα εφευρετικό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!