NEASMS

H Honda εστιάζει σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα

Το Vision 2030 πρόγραμμά της ανακοίνωσε η Ιαπωνική εταιρία, το οποίο αναφέρει μία σαφή στροφή προς τις δύο αυτές κατηγορίες.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Takahiro Hachigo δήλωσε σχετικά πως «θα δώσουμε ύψιστη προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση και στις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας που προχωρούν». Ήδη έχουν δρομολογηθεί τα πρώτα αυτόνομα οχήματα κατηγορίας 3, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2020, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται ότι μέχρι το 2025 η εταιρία θα έχει κατασκευάσει και τα πρώτα της αυτόνομα αυτοκίνητα κατηγορίας 4, ικανά δηλαδή να κινούνται μόνα τους στην εθνική αλλά και στην πόλη, σχεδόν υπό όλες τις συνθήκες.

Οι νέες τεχνολογίες οδήγησης, η ρομποτική, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας αποτελούν τους πυλώνες της νέας στρατηγικής της Honda. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως στα τέλη της περασμένης χρονιάς η εταιρία εγκαινίασε ένα νέο τμήμα εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων, στα πλαίσια ενός γενικότερου στόχου, το 2030 τα 2/3 των πωλήσεών της να αφορούν μοντέλα ηλεκτρικά, υβριδικά, καθώς και οχήματα κυψελών καυσίμου. Αυτό θεωρεί πως είναι μονόδρομος, καθώς θα πρέπει να δει πέρα από τα συμβατικά αυτοκίνητα, αν θέλει να επιβιώσει σε μία βιομηχανία που κινείται γρήγορα προς τα ηλεκτρικά και τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!