ΑΓΩΝΕΣ

Ποιος είναι ο καλύτερα αμειβόμενος οδηγός της F1;

Το Forbes κυκλοφόρησε τη σχετική λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του κόσμου. Και, για τη Formula 1, ο Lewis Hamilton φιγουράρει στην πρώτη θέση.

Ο Βρετανός οδηγός κατάφερε να συγκεντρώσει την προηγούμενη χρονιά το συνολικό ποσό των 46 εκ. δολαρίων. Από αυτά τα 38 εκατομμύρια αφορούν το μισθό και τα πριμ που έλαβε από την ομάδα του, ενώ τα υπόλοιπα 8 έρχονται από τους διάφορους σπόνσορες. Δεύτερος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Sebastien Vettel, ο οποίος λαμβάνει το ίδιο περίπου ποσό των 38 εκ. από την ομάδα του, έχει όμως σημαντικά λιγότερα έσοδα από διαφημίσεις, περίπου 500.000 δολάρια. Την τριάδα συμπληρώνει Fernando Alonso, με έσοδα 36 εκ. δολαρίων.

Αν τώρα αυτά τα ποσά σας φαίνονται εξωπραγματικά, ξανασκεφτείτε το. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Hamilton ήταν ο μόνος που κατόρθωσε να μπει στη δεκάδα των πιο καλοπληρωμένων αθλητών, ανεξαρτήτως αθλήματος. Για την ιστορία, ο απόλυτος σταρ είναι ο Christiano Ronaldo, ο οποίος εισέπραξε, για το 2016, 58 εκ. δολάρια από τη Ρεάλ Μαδρίτης και άλλα 35 εκ από τους χορηγούς του, φτάνοντας συνολικά στα 93 εκ. δολάρια! Δεύτερος ακολουθεί ο μεγάλος σταρ του NBA, LeBron James, με συνολικά έσοδα 86,2 εκατομμύρια, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Lionel Messi, με 80 εκατομμύρια ετήσιες απολαβές.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!