NEA

Το ταχύτερο καρτ στον κόσμο είναι ηλεκτρικό [vid]

Το καρτ της καναδικής Daymak είναι ηλεκτροκίνητο, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 1,5 δευτερόλεπτα και κοστίζει περίπου 60.000 δολάρια…

Το Daymak C5 Blast Ultimate έχει να παινεύεται πως είναι το ταχύτερο καρτ στον κόσμο χάρη στην Panasonic μπαταρία λιθίου των 2,4 kWh που παρέχει ενέργεια σε έναν DC ηλεκτροκινητήρα 48V ισχυος 10 kW (δηλ. 13,6 ίππων). Απαρατήρητοι δεν περνάνε και οι 12 ηλεκτρικοί ανεμιστήρες (Electric Ducted Fan ή EDF, οι 8 βρίσκονται στα πλαϊνά) που κινούνται από μπαταρία 5.000 mAh -ίσως να χρησιμεύουν για την βελτίωση… αλά Brabham «κρατήματος»- με την Daymak να λέει πως κατά ένα τρόπο ελαφρύνει και το όλο καρτ (τι άλλο θα ακούσουμε…).

Οι επιδόσεις θυμίζουν μονοθέσιο της Formula 1 μιας και το 0-100 ολοκληρώνεται σε 1,5 δευτερόλεπτο, ενώ φυσικά υπάρχουν και υδραυλικά πίσω δισκόφρενα για αποτελεσματικότερη απόσταση ακινητοποίησης. Πάντως η Daymak δεν ανακοινώνει την αυτονομία του καρτ της που κατά την εκτίμησή μας δεν θα ξεπερνά καμιά δεκαριά γύρους στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Πάντως, υπάρχει και μία οικονομικότερη λύση με 10.000 (αμερικανικά) δολάρια δίχως το σοφιστικέ σύστημα EDF.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!