NEAΑΓΩΝΕΣ

Απίστευτη ανατροπή και τούμπα! [vid]

Το κακό δεν θέλει και πολύ να γίνει ακόμη και σε έναν αγώνα με μικρά φορμουλάκια με κινητήρα μόλις στα 1.200 κ.εκ.

Το πρωτάθλημα Formula Vee διεξάγεται στην Αυστραλία και στην πίστα Barbagallo καταγράφηκε ένα απίστευτο περιστατικό. Καθώς οδηγούσε η Kathy Lisson άργησε να φρενάρει και η ταχύτητα ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο μπροστινός δεξιός τροχός να καβαλήσει πάνω στον άλλο και το μονοθέσιο να ανατραπεί και να φέρει μία τούμπα στον αέρα!

Ευτυχώς η Kathy δεν τραυματίστηκε σοβαρά παρά μόνο μικρά τραβήγματα στον αυχένα και στη λεκάνη, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μετά την ανατροπή βγήκε μόνη της και περπάτησε εκτός πίστας. «Χτυπήθηκε από πίσω και για αυτό ανέπτυξε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στην σύγκρουση» δήλωσε ο σύζυγός της Rod Lisson που συμμετείχε στον ίδιο αγώνα στα 1.600 κ.εκ.

Τα μονοθέσια που βλέπουμε τώρα στην Αυστραλία βασίζονται σε αερόψυκτους 1.200άρηδες κινητήρες της VW με 4τάχυτα κιβώτια και αναρτήσεις που προέρχονται από την VW. Τα πάντα διατηρούνται σε ένα ιδιαίτερα απλό και οικονομικό επίπεδο, από τον κινητήρα έως το πλαίσιο ενώ τα υποτυπώδη αμαξώματα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή fiber glass. To minimum βάος για τα 1.200 κ.εκ. (υπάρχει και κλάση 1.600 κ.εκ.) είναι στα 485 κιλά ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει στα 200 χλμ/ώρα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!