ΑΓΩΝΕΣ

Πως ήταν το Le Mans το 1956; [vid]

Ένα φιλμάκι που γυρίστηκε πριν από 61 χρόνια μας δίνει μία ιδέα για το πώς ήταν ο αγώνας του Le Mans εκείνη την εποχή…

Στο τιμόνι της Jaguar D-Type βρίσκεται ο Mike Hawthorn o οποίος είχε κάνει ένα γύρο με τοποθετημένη μία κάμερα πάνω στο τιμόνι (κάτι εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη την εποχή). Ο γύρος έγινε τις ημέρες των δοκιμαστικών (εξού και το έντονο κυκλοφοριακό… από ποδηλάτες!) και τα στιγμιότυπα είναι πραγματικά μοναδικά και προσέξτε το σημείο όπου η Jaguar μπορούσε να πετύχει τελική 300 χλμ./ώρα!

Αξιοσημείωτο είναι πως το 1955 -όταν είχε γίνει το μεγάλο ατύχημα με τις Mercedes- ο Hawthorne είχε κερδίσει το Le Mans, ενώ ήταν και ο πρώτος Βρετανός πρωταθλητής της Formula 1 το 1958 (εγκατέλειψε τους αγώνες αμέσως μετά). Πάντως, μετά το ατύχημα ο Hawthorne έμεινε στην ιστορία ως ένας νικητής του Le Mans που δεν είχε καν τη διακριτικότητα να μην πανηγυρίσει με την παραδοσιακή σαμπάνια, προκαλώντας το κοινό αλλά και το γαλλικό τύπο να γράψει διάφορα επικριτικά σχόλια εναντίον του.

Le Mans, το χειρότερο ατύχημα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού [vid]

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!