ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Bugatti Chiron δεν θα φτάνει τα 300 (μίλια)…

Το νούμερο αυτό φαίνεται εντυπωσιακό, σύμφωνα όμως με τον δοκιμαστή της εταιρίας, Andy Wallace θα περιοριστεί λίγο πάνω από τα 261 mph (420 χλμ./ώρα).

Τα 300 μίλια την ώρα (ή 482 χλμ./ώρα, αν προτιμάτε) είναι, ίσως, ένας στόχος αντάξιος ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Όχι γιατί δεν έχει αρκετή ισχύ ο κινητήρας της αλλά, κυρίως, γιατί δεν υπάρχουν ελαστικά που να μπορούν να αντέξουν σε τέτοιες ταχύτητες περιστροφής. Ενδεικτικά, η Chiron χρησιμοποιεί καπάκια για τις βαλβίδες των ελαστικών της, συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων. Τα συγκεκριμένα, ωστόσο, ζυγίζουν πρακτικά 7,2 κιλά, όταν το αυτοκίνητο κινείται στο όριο.

Ο ίδιος ο Wallace ανέφερε ότι η Michelin θα μπορούσε να σχεδιάσει ελαστικά ικανά να αντέχουν ελαφρά υψηλότερες ταχύτητες, γύρω στα 280 mph (450 χλμ./ώρα) και, ακολούθως, η Chiron να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής που κρατά η προκάτοχός της, Veyron. Το να ακουμπήσει όμως τα 300, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, που δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!