ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Monocoque πλαίσια προς διάθεση, από τη McLaren

Έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάζει περισσότερα πλαίσια από τα αυτοκίνητα που πουλάει, η βρετανική εταιρία σκέφτεται να διαθέτει ένα μέρος αυτών σε άλλους κατασκευαστές.

Αυτή τη στιγμή τα εμπορικά πλάνα της McLaren κάνουν λόγο για 5.000 οχήματα ετησίως, στα τέλη της δεκαετίας. Ταυτόχρονα, το νέο της εργοστάσιο στο Sheffield είναι σε θέση να κατασκευάζει 10.000 πλαίσια από ανθρακόνημα ετησίως, στο μέγιστο ρυθμό παραγωγής του, που θα επιτευχθεί το 2019. Τι θα γίνουν, λοιπόν, αυτά τα επιπλέον πλαίσια;

Σύμφωνα με μία συνέντευξη που έδωσε στο Goodwood ο επί κεφαλής της φίρμας, Mike Flewitt, η McLaren εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνάψει μία συμφωνία με κάποιον τρίτο κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, ώστε να λειτουργεί ως προμηθευτής προς αυτόν. Αυτό δεν θα γίνει πριν ολοκληρωθούν τα εσωτερικά πλάνα της εταιρίας, θα έρθει όμως ως φυσικό επακόλουθο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Βρετανική εταιρία παρουσίασε φέτος ένα νέο πλαίσιο, ευέλικτο σχεδιαστικά, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ξεχωριστές ανάγκες των μελλοντικών της μοντέλων, από μονοθέσια μέχρι 2+2 θέσεων και υβριδικά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!