ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nissan Leaf με e-Pedal, ένα για όλα! [vid]

H Nissan φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οδηγούμε, περιορίζοντας τον αριθμό των πεντάλ από τρία ή δύο (για αυτόματα οχήματα) σε ένα!

Την αρχή θα κάνει το επόμενο Nissan Leaf, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου και θα εφοδιάζεται με το σύστημα e-Pedal. Πρακτικά, με το γύρισμα ενός διακόπτη μπροστά από τον επιλογέα, το πεντάλ του γκαζιού θα αποκτά επιπλέον αρμοδιότητες. Πέρα από την επιτάχυνση του οχήματος θα φροντίζει και για την επιβράδυνση, λειτουργώντας ως μία μανέτα ισχύος. Όσο πιο πολύ το πατά κανείς, τόσο θα δίνει ισχύ. Αφήνοντάς το, όμως, θα επιβραδύνει το αυτοκίνητο, μέχρι την τελική ακινητοποίηση αυτού, ακόμα και σε επικλινείς επιφάνειες.

Πρακτικά, ένας μέσος οδηγός μπορεί να λειτουργήσει μόνο με το e-Pedal στο 90% του χρόνου που περνάει μέσα στο αυτοκίνητο. Οι συνθήκες αυξημένης κίνησης στην πόλη είναι ενδεικτικές, αφού το e-Pedal μπορεί μόνο του να τα καταφέρει περίφημα, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να εναλλάσσει συνεχώς το δεξί του πόδι από το γκάζι στο φρένο. Έτσι, η οδήγηση γίνεται πιο εύκολη και απλή. Η εν λόγω τεχνολογία ανήκει στο γενικότερο πρόγραμμα Intelligent Mobility της Nissan. Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να πατήσετε το play στο video.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!