ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η χρήση των φλας κάθε χρόνο; [vid]

Αν ψάχνετε τους λόγους που η ύπαρξη των φλάς σε χώρες όπως η Ελλάδα είναι μάλλον διακοσμητική, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού και όχι στην οικονομία καυσίμου…

Και αυτό γιατί όπως φαίνεται από το βίντεο που δημιούργησε ένας ιδιαίτερα ψαγμένος χρήστης του Youtube, το ετήσιο κόστος σε χώρες της Ευρώπης αγγίζει τα 0,52 ευρώ. Ενώ στην Αμερική όπου η βενζίνη είναι σημαντικά φθηνότερη, το να χρησιμοποιείς το φλας θα σου κοστίζει κάτω από 0,20 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Το video το οποίο έχει ψάξει εξονυχιστικά το θέμα κάνει πλήρη ανάλυση των δεδομένων των κινητήρων εσωτερικής καύσης (βενζίνης στην προκειμένη περίπτωση), μελετά τα θερμικά φορτία και κάνει τις απαραίτητες εξισώσεις και αναγωγές για να καταλήξει στο πόσο επιβαρύνει ετησίως σε βενζίνη η χρήση των φλας του αυτοκινήτου.

Μάλιστα το βίντεο καταλήγει ότι με την υιοθέτηση των Led, η κατανάλωση αυτή έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο, μειώνοντας έως και έξι φορές τα προαναφερθέντα ποσά. Όπως και να έχει πάντως, μισό ευρώ το χρόνο δεν είναι σίγουρα ο λόγος για να μην χρησιμοποιείτε αυτό “το μαύρο διακοσμητικό πράγμα που βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι σας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button