NEASMS

Το Audi R8 V10 RWS είναι αποκλειστικά πισωκίνητο

Η γερμανική εταιρία παρουσίασε μία περιορισμένης έκδοσης πισωκίνητα εκδοχή του R8 στο πρότυπο της αντίστοιχης της Lamborghini Huracan…

Πριν από δύο χρόνια η Lamborghini είχε παρουσιάσει την πισωκίνητη Huracan LP580-2 (και σε ανοιχτή έκδοση) και τώρα έρχεται η Audi για να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη την δική της εκδοχή για το R8 με την πρόσθετη ονομασία Rear Wheel Series (RWS). Όπως γίνεται αντιληπτό το διαφορικό που μεταφέρει την ροπή μπροστά έχει καταργηθεί και με μόνο πίσω κίνηση το R8 RWS απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς της γρήγορης οδήγησης και τους μετρ της πλαγιολίσθησης.

Η ισχύς έρχεται από το γνωστό V10 FSI των 5,2 λίτρων που αποδίδει 540 άλογα και 540 Νm ροπής με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 3,7 δλ. (3,8 για το Spyder). Πράγμα που σημαίνει πως το τετρακίνητο, αν και βαρύτερο κατά 50 κιλά, είναι 0,3 δλ. ταχύτερο λόγο του καλύτερου grip στην εκκίνηση. Η Audi σκοπεύει να παράξει 999 πισωκίνητα R8 RWS με τις τιμές στην Γερμανία να ξεκινούν από 140.000 για το κουπέ και από 153.000 για το Spyder.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!