NEASMS

Kia Proceed Concept: Πλήρης αποκάλυψη για το πανέμορφο πρωτότυπο

Πρόκειται σύμφωνα με τους σχεδιαστές για ένα “μεγάλου μήκους hatchback” στοιχεία του οποίου θα υπάρχουν στο νέο pro cee’d το οποίο θα εμφανιστεί κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Απ΄ ότι βλέπουμε από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν φέτος στην Φρανκφούρτη και σίγουρα ότι πιο ξεχωριστό έχει δημιουργήσει το σχεδιαστικό τμήμα της Κορεάτικης εταιρίας. Μάλιστα η επιλογή να έχει χαρακτηριστικά GT τονίζει ακόμα περισσότερο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μαζί με τις πανέμορφες ζάντες των 20 ιντσών με ένα κεντρικό μπουλόνι.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα εκθεσιακά πρωτότυπα απουσιάζουν οι χειρολαβές οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα ενώ εντύπωση προκαλεί η μεγάλη κλίση της οροφής και οι ρέουσες γραμμές του αμαξώματος από το οποίο απουσιάζουν οι μεσαίες κολόνες του προσδίδουν μία κουπέ διάσταση στο όλο θέμα. Από την άλλη οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο αμάξωμα, με στοιχεία και από station wagon (για την ακρίβεια shooting brake) με έμφαση στην πρακτικότητα του χώρου αποσκευών.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό που βλέπουμε για πρώτη φορά σήμερα. Είναι όλο καλυμμένο από ένα ειδικό “πολυμερές” ύφασμα του ίδιου ζωντανού κόκκινου χρώματος του αμαξώματος (Lava Red το ονομάζει η KIA) από το οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 100 μέτρα για να καλυφθεί κάθε επιφάνεια του σαλονιού. H διάταξη είναι αποκλειστικά για 2+2 επιβάτες ενώ και η σχεδίαση του ταμπλό ακολουθεί την πολύ στιλάτη και μινιμαλιστική προσέγγιση που βλέπουμε στο αμάξωμα με ελάχιστους κανονικούς διακόπτες.

Οι σχεδιαστές επέλεξαν να ακολουθήσουν την ψηφιακό οδό υιοθετώντας έναν πλήρως ψηφιοποιημένο πίνακα οργάνων καθώς και μία ευρεία οθόνη υψηλής ανάλυσης για το σύστημα infotainment. Αρκετό αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε επιλεγμένα σημεία του σαλονιού δίνοντας και αυτό μία hi-tech αίσθηση όπως τα τρείς μικρούς σωλήνες που βρίσκονται εμπρός από τον συνοδηγό. Σύμφωνα με την ΚΙΑ εκεί μέσα κρύβονται αρώματα από “γερασμένο” δέρμα καθισμάτων, αιθέρια έλαια και στο τρίτο “μυρωδιά” από βενζίνη, έτσι ώστε η οδήγηση να θυμίζει κάτι από την πραγματικότητα που ζήσαμε επί έναν και πλέον αιώνα αυτοκίνησης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για κινητήρα ή μηχανικά μέρη, μιας και πρόκειται απλά για ένα πρωτότυπο που δείχνει τις τάσεις που θέλει να ακολουθήσει στον σχεδιαστικό τομέα η εταιρία μέσα στα επόμενα χρόνια. Και αν κρίνουμε από αυτό εδώ το όχημα τα νέα που μας περιμένουν από την ΚΙΑ θα είναι -τουλάχιστον- πολύ όμορφα αισθητικά. Και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειάζεται να έχουμε μπουκαλάκια βενζίνης για να θυμόμαστε τα παλιά (τουλάχιστον για καμιά 20αριά χρόνια ακόμα…).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button