NEA

Land Rover Discovery SVX για σκληρό off road

Στο περίπτερο της Land Rover στην Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε μία σπέσιαλ έκδοση του Discovery, με τα χαρακτηριστικά SVX…

Πρόκειται για ένα όχημα που έχει εξελιχθεί από το τμήμα ειδικών μοντέλων της εταιρίας, το γνωστό SVO, και που στόχο έχει να απευθυνθεί σε ένα πιο σκληροπυρηνικό κοινό, με διαθέσεις κάτι ανάμεσα σε Ράλι Ντακάρ και το αλήστου μνήμης Camel Trophy.

H συγκεκριμένη έκδοση έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος από το “κανονικό” Discovery και αμορτισέρ με αρκετά μεγαλύτερη διαδρομή, κάτι που σημαίνει ότι οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής θα είναι σημαντικά βελτιωμένες. Φοράει επίσης ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με ελαστικά ειδικά για την περίσταση 275/55R20 Goodyear Wrangler, ενώ το σύστημα off road της Land Rover με την ονομασία Terrain Response 2 έχει νέο λογισμικό με στόχο την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες.

Φυσικά, το SVX διαθέτει και το σύστημα “Hydraulic Active Roll Control” για αυξημένο βαθμό ελευθερίας στους στήριξη των τροχών, κάτι που βελτιώνει δραματικά την ικανότητα κίνησης σε αργές μανούβρες σε εξαιρετικά δύσκολους δρόμους και καταστάσεις (υπάρχει και δυνατότητα κλειδώματος κεντρικού και πίσω διαφορικού).

Τα καλά νέα δεν σταματούν όμως εδώ. Και συνεχίζονται στον κινητήρα, τον 5λιτρο V8 της εταιρίας με τα 525 άλογα και τα 625 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν τοποθετείται στην κανονική γκάμα του Discovery προσθέτοντας ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο στην συγκεκριμένη έκδοση, καθιστώντας την εκτός των άλλων και την πιο δυνατή στην οικογένεια του μοντέλου.

Για την οπτική διαφοροποίηση, η Land Rover έχει ενσωματώσει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, καινούργιες προστατευτικές ποδιές για πιο εκτεταμένη προστασία σε δύσκολα τερέν, μία μοναδική για το μοντέλο βαφή στο αμάξωμα καθώς και πορτοκαλί διακοσμητικά, τα οποία διατηρούνται και στο πολυτελές σαλόνι με το δερμάτινο σαλόνι και το φουλ πακέτο εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την Land Rover το Discovery SVX δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο για την Φρανκφούρτη, αλλά ένα μοντέλο που κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο θα βγει σε παραγωγή. Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του Disco σε όλο τον κόσμο που τόσο πολύ αποζητούσαν μία ένδειξη ότι το εργοστάσιο δεν έχει ξεχάσει τις παλιές δοξασμένες ημέρες του εξαιρετικού της τετρακίνητου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!