NEA

Skoda Vision E Concept: Με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση

Η Skoda αναμένεται να παίξει ρόλο-κλειδί στην μετάβαση VW Group στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με την εκφρασμένη επιθυμία να είναι όλα τα μοντέλα της εταιρίας κάποιας μορφής EV έως και το 2030…

Και το Vision E είναι προς το παρόν η “βιτρίνα” όλων όσων μπορεί και θέλει η εταιρία να παρουσιάσει σ’ αυτόν τον τομέα τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο, όμως επέστρεψε και στην Φρανκφούρτη με κάποιες αλλαγές στο αμάξωμα. Όχι κάτι δραστικό, αλλά μερικές “πινελιές” πιο “ευρωπαϊκές”, όπως νέοι τροχοί, λίγο διαφορετική μπάρα LED στο εμπρός μέρος, πιο έντονα πίσω φωτιστικά σώματα κ.λπ.

Παρά το μικρό του μήκος, το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο χάρη στην απουσία κεντρικού τούνελ και τους πολύ μικρούς εμπρός και πίσω προβόλους. Πρόκειται για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της εταιρία, αλλά θα αποτελέσει τον “μπούσουλα” για τα πολλά μοντέλα που θα ακολουθήσουν μέσα στην επόμενο δεκαετία.

Η Skoda σκοπεύει να παρουσιάσει περισσότερα από πέντε ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2025 βασιζόμενα στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ που είναι εξελιγμένη για αυτού του είδους τα οχήματα. το πρώτο από αυτά θα κάνει την εμπορική του εμφάνιση μέσα στο 2020. Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με απόδοση 306 ίππους και αυτονομία που φθάνει τα 500 χλμ, με ανώτατη ταχύτητα τα 180 χλμ/ώρα.

Το Vision E δεν είναι μόνο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, αλλά και το πρώτο που υιοθετεί σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος των ελιγμών χωρίς να απαιτείται η επέμβαση του οδηγού, ο οποίος όμως παραμένει ακόμα στην θέση του για να αναλαμβάνει σε επικίνδυνες συνθήκες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!