ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πατέντα της Tesla για αλλαγή μπαταριών σε 15 λεπτά!

Την εύκολη αλλαγή συσσωρευτών αντί για την φόρτισή τους οραματίζεται η Tesla, κοιτώντας στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Η σχετική πατέντα υποβλήθηκε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών τον περασμένο Μάιο, με τίτλο «Battery Swapping System and Techniques». Πρόκειται για ένα σύστημα με το οποίο τα μοντέλα της εταιρίας θα μπορούν να αλλάζουν τους συσσωρευτές τους με νέους, αποφεύγοντας έτσι το αυξημένο χρονικό διάστημα μίας ολόκληρης φόρτισης. Η περιγραφή είναι αρκετά αόριστη, αναφέρει όμως πως, καθώς η διαδικασία φόρτισης των συσσωρευτών των ηλεκτρικών οχημάτων συνήθως διαρκεί αρκετό χρόνο, ορισμένα οχήματα σχεδιάζονται έτσι ώστε η μπαταρία να μπορεί να αντικατασταθεί με άλλη μπαταρία, ώστε να «ξαναγεμίσουν» άμεσα ή για να αντιμετωπιστεί τυχόν δυσλειτουργία της υπάρχουσας μπαταρίας.

Φυσικά, η όλη διαδικασία δεν είναι κάτι που θα γίνεται εύκολα στο σπίτι. Χρειάζεται η σχετική εγκατάσταση και, σχεδόν σίγουρα, τουλάχιστον ένας τεχνικός που θα εργάζεται σε αυτή. Για την ακρίβεια, γίνεται λόγος για ένα σύστημα που θα μπορεί να φέρεται επάνω σε ένα trailer για αυξημένη κινητικότητα, με τις εργασίες της αλλαγής να απαιτούν όμως κλειστό ή τουλάχιστον καλυμμένο χώρο. Οι άδειες μπαταρίες, φυσικά, θα μπορούν να ξαναγεμίζουν εκτός οχήματος. Έτσι, δεν είναι απίθανο την επόμενη δεκαετία να δούμε αυτοκίνητα που αντί για βενζίνη θα τους αλλάζουμε μπαταρίες, όπως κάναμε μικροί με τα τηλεκατευθυνόμενα…

 

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!