ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα 6 επίπεδα της αυτόνομης οδήγησης [vid]

Ένα ακόμα αποκαλυπτικό video, αυτή τη φορά από την Audi, έρχεται να αναλύσει παραστατικά την κλιμάκωση της έννοιας αυτόνομη οδήγηση.

Παλαιότερα είχαμε ανεβάσει και το ανάλογο video από τη BMW. Και σίγουρα θα βγουν και άλλα, πολλά, στο μέλλον, αφού η αυτόνομη οδήγηση, μαζί με την ηλεκτροκίνηση αποτελούν τις δύο σημαντικότερες τεχνολογίες που θα γυρίσουν σελίδα σε ολόκληρη την αυτοκίνηση. Από τον πλήρη έλεγχο, λοιπόν, του οδηγού, έως την ξεκούραση του στο πίσω κάθισμα και τον απόλυτο έλεγχο της κίνησης από το ίδιο το αυτοκίνητο, μετράμε έξι επίπεδα.

Επιγραμματικά, το επίπεδο 0 είναι αυτό που βρίσκονται σήμερα τα συμβατικά αυτοκίνητα, χωρίς ίχνος ελέγχου της «μηχανής» και με απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου. Στο επίπεδο 1 συναντάμε μοντέλα που διαθέτουν ένα απλό cruise control, μπορούν δηλαδή να κινούνται σταθερά, χωρίς να πατάει κάποιος το δεξί πεντάλ. Κλιμακωτά ανεβαίνουμε μέχρι το επίπεδο 5 (το έκτο, στην πράξη), όπου τα πάντα γίνοινται μόνα τους, ακόμα και αν μιλάμε για κακές καιρικές συνθήκες, ομίχλη, νύχτα, κακό δρόμο κ.λπ. Περισσότερα, όμως, θα δείτε πατώντας το play.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!