SMSΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο ζυγίζει το μεγαλύτερο ηλεκτρικό φορτηγό στον κόσμο;

Το φορτηγό που βλέπετε είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και μόνο οι μπαταρίες του ζυγίζουν όσο ένα άλλο φορτηγάκι, δηλ. κάτι παραπάνω από 4,5 τόνους!

Το Komatsu φορτηγό που βλέπετε ζυγίζει συνολικά 45 τόνους (δίχως το μέγιστο φορτίο των 65 τόνων) και εξοπλίζεται με μία συστοιχία μπαταριών που φτάνει συνολικά τους 4,5 τόνους! Το E-Dumper μπορεί να ανακτά ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας του κατά την κατάβαση και ημερησίως το όφελος να φτάνει τις 200 kWh, όταν οι μπαταρίες (1.440 στοιχεία νικελίου-μαγγανίου) συνολικά είναι στις 700 kWh (περίπου καμιά δεκαριά Tesla μαζί). Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο μεγαλύτερο ηλεκτρικό φορτηγό της BYD  φτάνει τις 547 kWh.

Τώρα για ποιο λόγο η γνωστή εταιρία κατασκευής βαρέων τύπου οχημάτων να κατασκευάσει κάτι τέτοιο (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό) είναι άγνωστο, αλλά προφανώς θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι πέρα από τους turbo-diesel. Εννοείται πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο δοκιμάζεται ήδη σε λατομεία στην περιοχή της Ελβετίας.

Εδώ ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το όφελος από το κόστος χρήσης ενός Komatsu HD 605 (μία προηγούμενη εκδοχή του ηλεκτρικού φορτηγού) σε ετήσια βάση αντιστοιχεί σε μείωση της εκπομπής CO2 κατά 130 τόνους, καθώς και στην εξοικονόμηση 50.000 diesel. Ίσως αυτή να είναι και μία καλή απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε νωρίτερα…

Ποιο είναι το μεγαλύτερο φορτηγό στον κόσμο;

Actros, κάτσε κάτω από την μπάρα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!