ΑΓΩΝΕΣ

Όταν ο Ari Vatanen έγραψε το πρώτο “Climbkhana” με το Peugeot 405 T16 [vid]

Πρόκειται για το ανεπανάλληπτο βίντεο με τον απίστευτο Ari Vatanen στο τιμόνι του θρυλικού Peugeot 405 T16 που έγραψε ιστορία στο «Race to the Clouds»…

Έτσι αποκαλούν οι Αμερικάνοι την διάσημη ανάβαση του Pikes Peak και το παραπάνω βίντεο παρουσιάστηκε δύο χρόνια μετά την επίδοση του μεγάλου Φινλανδού οδηγού. Συγκεκριμένα, το 1990 και ονομάζεται Climb Dance με σκηνοθέτη τον Γάλλο Jean Louis Mourney που σίγουρα ενέπνευσε τον Ken Block για την σύλληψη του Climbkhana.

Όσο για το Peugeot 405 T16 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με τετραδιεύθυνση που χρησιμοποιήθηκε σε ανάβαση, ενώ ο κινητήρας του των 1.905 κυβικών απέδιδε, με τη βοήθεια turbo, 660 άλογα. Στην εκκίνηση του Pikes Peak γιατί στον τερματισμό και λόγω του υψομέτρου η απόδοσή του είχε μειωθεί δραματικά. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια που έχει γράψει εποχή είναι όταν ο Vatanen σηκώνει το δεξί του χέρι για την αντηλιά!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!