ΑΓΩΝΕΣ

Η VW επιστρέφει στα ράλι με το νέο Polo GTI R5

Aν και η αποχώρηση της VW από το WRC πέρσι απογοήτευσε πολλούς φίλους της, η εταιρία φαίνεται ότι δεν εγκατέλειψε τελείως τις βλέψεις της για αυτής της μορφής τους αγώνες…

Και όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένη να επιστρέψει με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο χωρίς πλήρη εμπλοκή. Αντί λοιπόν να δημιουργήσει ξανά μια δική της ομάδα με ένα Polo R WRC, η VW ετοιμάζεται να προσφέρει μία αγωνιστική έκδοση στους πελάτες της.

Πρόκειται για ένα Polo GTI R5 που βλέπουμε σε ένα teaser σχέδιο, στην εξέλιξη του οποίου έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του VW Motorsport Francois Xavier Demaison και ο επικεφαλής μηχανικός του Ogier, ο Gerard Jan de Jongh. Oι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά το R5 θα βασίζεται στο νέο Polo GTΙ με απόδοση που θα φθάνει τους 270 ίππους και μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Η παρουσίασή του θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και θα είναι ένα ακόμα μέλος της ομάδας των αυτοκινήτων που ετοιμάζει η εταιρία για τους ιδιώτες πελάτες της, όπως το Golf GTI TCR, αλλά και το γενικότερο γκρουπ της VW, με μοντέλα όπως τα Lamborghini Huracan GT3, Bentley Continental GT3, Audi RS3 LMS, Porsche Cayman GT4 Clubsport, Seat Leon Cup και βέβαια το ήδη καταξιωμένο Skoda Fabia R5 που είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής του εντός του γκρουπ.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!