NEA

Baby-NSX με 410 άλογα από 2.000 κ.εκ.; [vid]

H Honda παρουσίασε το εικονικό Honda Vision Gran Turismo ή Vision GT, το οποίο πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι GT6 και ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Το ψηφιακό μικρό σπορ Honda -αν φτάσει στην κανονική παραγωγή ίσως να λέγεται και ZSX- «ζυγίζει» μόλις 899 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ ο κινητήρας του είναι ένας τετρακύλινδρος 2.000 κυβικών, τοποθετημένος στο κέντρο που με τη βοήθεια turbo αποδίδει 410 ίππους. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις και κινητήριοι τροχοί του είναι οι πίσω.

Το πατενταρισμένο πρωτοποριακό πλαίσιο αποτελείται από μια αλουμινένια δοκό που εκτείνεται κατά μήκος στη μέση του αυτοκινήτου και πάνω της στηρίζονται ο κινητήρας και η πίσω ανάρτηση που βασίζονται σε ένα δικό τους υποπλαίσιο, ενώ ένα άλλο υποπλαίσιο φιλοξενεί το σύστημα διεύθυνσης, τα πεντάλ και τα καθίσματα.

Ενδιαφέρον έχει πως η αεροδυναμική του δεν εξελίχθηκε μόνο με τη χρήση υπολογιστών αλλά και με τη βοήθεια μοντέλου σε πραγματικές διαστάσεις σε αεροδυναμική σήραγγα. Οι φήμες για ένα μικρότερο σε σχέση με το NSX σπορ μοντέλο της Honda κυκλοφορούν εδώ και καιρό, ενώ έχουν εμφανιστεί σχέδια για την απόκτηση πατεντών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!