ΑΓΩΝΕΣ

H Sauber F1 παρουσίασε το μονοθέσιο στα χρώματα της Alfa Romeo

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μονοθέσιο όπως θα το δούμε από τη νέα σεζόν του 2018 και με τα χρώματα της Alfa Romeo…

Σε μία εκδήλωση που έγινε σήμερα η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε παράλληλα και ως οδηγούς τους Marcus Ericsson και Charles Leclerc. Στο νέο μονοθέσιο δεσπόζουν τα λογότυπα της Alfa Romeo που επιστρέφει μετά από 32 ολόκληρα χρόνια. Η επιστροφή της Alfa Romeo, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στην ιστορία της Formula 1, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην απήχηση και τη μελλοντική ανάπτυξη του σπορ.

Η Alfa Romeo είναι παγκοσμίως γνωστή για την αγωνιστική της κληρονομιά και την τεχνολογική της υπεροχή. Είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του προπολεμικού Grand Prix (το 1925, το GP Tipo 2 κυριάρχησε στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), ενώ συμμετείχε στη Formula 1 από το 1950 μέχρι το 1988, ως κατασκευαστής και προμηθευτής κινητήρων. Αμέσως μετά το ντεμπούτο της, η Alfa Romeo κέρδισε τα δύο πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1950 και 1951, με οδηγούς τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio.

Από το 1961 μέχρι το 1979, η Alfa Romeo συμμετείχε ως προμηθευτής κινητήρων για αρκετές ομάδες της F1. Με την επιστροφή της ως κατασκευαστής το 1979, η Alfa Romeo απέσπασε το καλύτερο αποτέλεσμα το 1983, όταν και βρέθηκε στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Μετά από 30 χρόνια και πλέον απόσυρσης από τη Formula 1 (1985), η μάρκα επιστρέφει με ξεκάθαρο σκοπό να αφήσει το αποτύπωμά της στο δημοφιλές σπορ.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!