SMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

SCOOP Project, το πρόγραμμα διασύνδεσης της Renault [vid]

Μια επόμενη, διασυνδεδεμένη ημέρα οραματίζεται η Renault, με την πληροφορία να μοιράζεται τόσο από σταθερές υποδομές, όσο και μεταξύ αυτοκινήτων.

Στο video που ανέβασε η γαλλική εταιρία περιγράφεται αναλυτικά το όραμά τις για τις μετακινήσεις του μέλλοντος. Όχι αναφορικά με τα καύσιμα και την ηλεκτροκίνηση αλλά σε ο,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία, που μπορεί να αποβεί σωτήρια από άποψης ασφάλειας, διαχείρισης της κίνησης αλλά και οικονομίας. Τα προηγούμενα χρόνια η Renault ασχολήθηκε με τις προδιαγραφές και την ανάπτυξη του συστήματος, ενώ πλέον περνάει στη φάση των δοκιμών.

Σε πρώτη φάση θα στήσει τον εξοπλισμό της σε 5 περιοχές της Γαλλίας, χρησιμοποιώντας 3.000 οχήματα, τόσο ιδιωτών, όσο και επαγγελματιών. Το πώς λειτουργεί το σύστημα, περιγράφεται αναλυτικά στο παρόν video. Παράλληλα, αναλύονται 4 διαφορετικά σενάρια που η διασύνδεση αυτή μπορεί να βοηθήσει το έργο του οδηγού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!