ΑΓΩΝΕΣ

Θα επιστρέψει και η Maserati στην Formula 1;

Έχει περάσει παραπάνω από μισός αιώνας που αυτοκίνητο της Maserati βρέθηκε στο grid της Formula 1 και όπως φαίνεται, η επιστροφή της Alfa Romeo άνοιξε την όρεξη στον Sergio Marchionne για ένα ακόμα δυναμικό comeback.

Η επιστροφή των Ιταλών στην Formula 1 φαίνεται ότι δεν τελειώνει με την Alfa Romeo, καθώς τις τελευταίες ημέρες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου φήμες για επιστροφή και της άλλης ιστορικής φίρμας, της Maserati. Σύμφωνα με το Auto Express η Maserati υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο με την Alfa Romeo συνεργαζόμενη με την ομάδα της Haas.

Όσοι βλέπουν με προβληματισμό όλες αυτές τις κινήσεις του αφεντικού του γκρουπ FCΑ παρατηρούν ότι η διείσδυση της εταιρίας σε όλο και περισσότερες ομάδες ίσως έχει ως στόχο να αποκτήσει περισσότερους μοχλούς πίεσης απέναντι στη νέα ιδιοκτησία του σπορ έτσι ώστε να επιτύχει τα καλύτερα προς το συμφέρον της Ferrari.

H ιστορία της Maserati στην F1 πηγαίνει πίσω στο 1950, όταν ο Juan Manuel Fangio κέρδισε δύο από τα πρωταθλήματά του οδηγώντας την θρυλική 250F, η οποία μάλιστα είχε οδηγηθεί από τα κορυφαία ονόματα της εποχής, όπως ο Stirling Moss, ο Jack Brabham, o Phill Hill, o Mike Hawthorn, o Carroll Shelby, o Master Gregory και ο Roy Salvadori.

Η ομάδα έκλεισε την δραστηριότητά της το 1957 και είχε αντιπροσώπευση με ιδιωτικές ομάδες μέχρι το 1960 ενώ παρείχε κινητήρες σε κάποιες ομάδες μέχρι το 1969. Αν πάντως επιστρέψει στην Formula 1 θα είναι η πρώτη φορά που θα την δούμε με κινητήρα Ferrari. H Μaserati είχε σημαντικές επιτυχίες μέσα στην προηγούμενη δεκαετία στο πρωτάθλημα FIA GT1 με την MC12, όμως οι φήμες θέλουν τον Luca di Montezemolo να μπλοκάρει κάθε άλλη προσπάθεια της Maserati να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους αγώνες.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!