ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αναβίωση του De Tomaso Pantera!

H ARES Design αποκάλυψε τα πρώτα σχέδια του Project Panther, ενός αυτοκινήτου που θα αποτελέσει φόρο τιμής στο ομώνυμο σπορ μοντέλο του 1971.

Η ιταλική αυτή εταιρία έχει την έδρα της στη Modena, με επί κεφαλής τον Dany Bahar, έναν Ελβετό επιχειρηματία, γνωστό από την προϋπηρεσία του ως διευθύνοντα συμβούλου στη Lotus. Με το Project Panther επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σύγχρονο supercar, το πρώτο από μια σειρά προϊόντων. Όπως άλλωστε υποστηρίζει ο ίδιος ο Bahar, «η νέα μονάδα μας στη Modena ταιριάζει απόλυτα στην αυξανόμενη αγορά ειδικών αιτημάτων από τους λάτρεις των αυτοκινήτων και το Project Panther είναι το πρώτο από ένα χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτων -και άλλων εκπλήξεων- που θα παρουσιάσουμε στο επίσημο άνοιγμα μας, τον Ιανουάριο».

Αναφορικά με το ίδιο το αυτοκίνητο, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα μηχανικά μέρη της Lamborghini Huracan. Από αυτή δανείζεται τόσο τον V10 των 5.2 λίτρων και 600+ ίππων, όσο και το εφτάρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης. Κοινό είναι επίσης το πάτωμα, όχι όμως το αμάξωμα, αφού σχεδιαστικά οι άνθρωποι της ARES Design φρόντισαν να βάλουν τη δική τους, ρετρό πινελιά. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, τα πρώτα όμως οχήματα υπολογίζεται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Από εκεί και πέρα, για όσους αναζητούν κάτι άλλο, ξεχωριστό, η εταιρία είναι διαθέσιμη να σχεδιάσει τα πάντα, με το ανάλογο τίμημα, φυσικά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!