NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος κωδικός «53» για τη σειρά Mercedes-AMG

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για AMG 43 και AMG 63. Πλέον μπαίνει και το AMG 53 στο παιχνίδι, πιθανά αντικαθιστώντας το πρώτο.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από δήλωση του Tobias Moers, διευθύνοντα συμβούλου της AMG, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης. Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε πως η πρώτη πρόταση που θα φέρει το νέο κωδικό θα είναι η Mercedes-AMG CLD 53, η οποία και θα κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Από το 2019 θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις όλων των εκδοχών της E-Class, καθώς και αυτή της καινούργιας GLE, που θα έχει παρουσιαστεί ένα χρόνο πιο νωρίς.

Το κοινό στοιχείο όλων των εκδόσεων Mercedes-AMG 53 θα είναι, προφανώς, ο κινητήρας. Τα μοντέλα αυτά θα κάνουν χρήση των νέου, εξακύλινδρου turbo της Mercedes, η διάταξη του οποίου θα είναι σε σειρά. Ο κυβισμός του θα είναι τα 3.0 λίτρα, ενώ η συνολική ισχύς θα αγγίζει τους 430 ίππους. Σε άλλα νέα, γύρω από τη φίρμα, αξίζει να αναφερθεί πως ειδικά για τη CLS, δεν θα υπάρξει CLS 63, μια και τη θέση της στη γκάμα θα καταλάβει η τετράθυρη εκδοχή της AMG GT.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!