NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δημοπρασία η τελευταία McLaren Senna, για 2,3 εκ. ευρώ!

Η περιορισμένης παραγωγής Senna έχει ήδη εξαντληθεί, με το τελευταίο κομμάτι της να κοστίζει σχεδόν 3 φορές πάνω από τα υπόλοιπα!

Πως γίνεται αυτό; Εύκολα, είναι η απάντηση, αφού για τα μόλις 500 κομμάτια που θα παραχθούν, τα 499 πουλήθηκαν από το σχεδιαστήριο, έναντι 750.000 λιρών, που αντιστοιχούν σε 853.000 ευρώ. Η ζήτηση, προφανώς, είναι μεγάλη και υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Εκτός από την τελευταία Senna, η οποία αποφασίστηκε να διατεθεί σε δημοπρασία και να την αποκτήσει αυτός που θα δώσει τα περισσότερα.

Ο τυχερός αγοραστής, λοιπόν, κατέβαλλε την προηγούμενη εβδομάδα το ποσό των 2.278.000 ευρώ για να αποκτήσει το πολυπόθητο hypercar. Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι η McLaren δεν οργάνωσε όλη αυτή την ιστορία απλά για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από την «απληστία» κάποιων ευκατάστατων petrolheads. Αντιθέτως, η δημοπρασία έγινε σε συνεργασία με το ίδρυμα Ayrton Senna, το οποίο και θα εισπράξει ολόκληρο το ποσό της αγοράς, ως ενίσχυση για το έργο του.

Το Ίδρυμα αυτό στηρίζει παιδιά σε υποανάπτυκτες και φτωχές χώρες και διευθύνεται από την αδερφή του μεγάλου Βραζιλιάνου Viviane Senna. Μάλιστα, λέγεται ότι θα εισπράττει και κάποιο ποσό από κάθε μια από τις υπόλοιπες 499 top McLaren που έχουν πουληθεί, κάτι που πιθανά είναι μέρος της συμφωνίας για τη χρήση του ονόματος Senna.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!