NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100.000 ηλεκτρικά BMW εντός του 2017 [vid]

Όπως φαίνεται, η BMW τα πάει αρκετά καλά σε ο,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 100.000 πωλήσεων ετησίως.

Μπορεί το 2017 να μην έχει ακόμα τελειώσει, οι Βαυαροί όμως ήδη γιορτάζουν τη διάθεση ενός εξαψήφιου αριθμού αυτοκινήτων, τα οποία κινούνται είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε υβριδικά. Οι πωλήσεις αυτές αφορούν τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ και δείχνουν μία συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τέτοια μοντέλα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αγορά της Σκανδιναβίας, όπου το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της BMW είναι το i3, καθώς επίσης και την αγορά της Γερμανίας, όπου μέσα σε ένα χρόνο απορρόφησε πάνω από 10.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά έχουν να κάνουν με τη Σειρά 3, όπου περίπου το 10% των αυτοκινήτων που διατέθηκαν ήταν υβριδικά. Αντίστοιχα, το 13% των συνολικών πωλήσεων της Σειράς 2 Active Tourer αφορούσε plug-in υβριδικά. Τα νούμερα αυτά αναδεικνύουν τη BMW σε μία σημαντική δύναμη, που κατέχει το 10% των παγκοσμίων πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Το νούμερο αυτό μάλιστα για την Ευρώπη ανεβαίνει στο 21%. Ως εκ τούτου, όπως θα δείτε και στο video, οι Γερμανοί αποφάσισαν να φωταγωγήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα κεντρικά τους γραφεία στο Μόναχο, για να γιορτάσουν αυτή την επιτυχία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!