ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επαναστατική νέα μέθοδος παραγωγής αιθανόλης από CO2

Αν η νέα μέθοδος αποδειχτεί αποδοτική σε βιομηχανικό επίπεδο τότε θα μπορούσε να υπάρχει ένας φτηνός τρόπος παραγωγής καυσίμων… από το πουθενά!

Η παραγωγή αιθανόλης από CO2 είναι γνωστή από το 1925 και γίνεται μέσω της σύνθεσης Fischer-Tropsch (εδώ η ονομασία προέρχεται από την επωνυμία των δύο επιστημόνων χημικών που την ανακάλυψαν). Πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερη σύνθετη διαδικασία και αντί-παραγωγική διαδικασία.

Μέχρι πρόσφατα αφού Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως τυχαία δημιούργησαν με σωματίδια χαλκού και άνθρακα μεγέθους μερικών νανόμετρων (1 νανόμετρο ή nm= 10-9 m, δηλ. ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου) δημιούργησαν έναν σούπερ αποτελεσματικό καταλύτη ο οποίος μετατρέπει το CO2 άμεσα σε αιθανόλη.

Που θα μπορούσε άνετα να καταναλώνεται σε θερμικούς κινητήρες εκπέμποντας χαμηλούς ρύπους, όπως συμβαίνει σε διάφορά μέρη του κόσμου όπως στην Βραζιλία. Δηλ. η αλκοόλη ως οινόπνευμα να καίγεται στους κινητήρες. Άντε, στην υγειά μας!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!