NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα γίνει συγχώνευση Mazda – Toyota;

Αρκετές φήμες υπάρχουν το τελευταίο διάστημα περί τούτου, βλέποντας τις δύο εταιρίες να πλησιάζουν όλο και περισσότερο η μία στην άλλη.

Χαρακτηριστική είναι η σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία κοινών εγκαταστάσεων 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος Βορείου Αμερικής της Mazda, Μasahiro Moro, έκανε ξεκάθαρο σε δήλωσή του ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα η μία από την άλλη. Απλά εκτιμούν και αναγνωρίζουν τα αμοιβαία οφέλη που έχει η συνεργασία τους, σε πολλά επίπεδα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Mazda δίνει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, τους οποίους κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει άμεσα, για χάρη της ηλεκτροκίνησης. Η τεχνολογία Skyactiv-X με τον κινητήρα χωρίς μπουζί δείχνει την αφοσίωσή της στα συμβατικά σύνολα. Ο στόχος για αυτήν είναι να καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 50% μέχρι το 2030 και τουλάχιστον 90% έως το 2050! Πέραν αυτών, η Ιαπωνική εταιρία στοχεύει ξεκάθαρα στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, όπως βέβαια και πολλοί άλλοι ανταγωνιστές της.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!