ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε δημοπρασία η McLaren MP4/8A του Senna

Ένα σπάνιο, συλλεκτικό κομμάτι της ιστορίας των μηχανοκίνητων σπορ ετοιμάζεται να βγει στο σφυρί, το επόμενο διάστημα.

Ο λόγος για μια McLaren MP4/8A, με το σασί νούμερο 6, την οποία οδήγησε ο Ayrton Senna στην έκτη και τελευταία νίκη του στο Monaco, το 1993. Για την ιστορία, ο Βραζιλιάνος οδηγός τελείωσε δεύτερος στη βαθμολογία των οδηγών εκείνη τη χρονιά, με 16 πόντους διαφορά από τον ομόσταυλο Alain Prost. Όσο για το ρεκόρ των 6 νικών στο Monaco, ακόμα δεν έχει βρεθεί οδηγός να το πλησιάσει…

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο έχει χρησιμοποιηθεί σε 7 ακόμα αγώνες της Formula 1 εκείνη την περίοδο, με τελευταίο το GP της Ιταλίας, όπου μία επαφή με τον Damon Hill οδήγησε το Senna σε έξοδο. Το μονοθέσιο επιδιορθώθηκε από τη McLaren και χρησιμοποιήθηκε σαν εφεδρικό όχημα για τους τελευταίους 2 αγώνες της σεζόν (τους οποίους κέρδισε ο Senna…). Σύμφωνα με τη Bohnams, που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό, τον ερχόμενο Μάιο, το μονοθέσιο είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένο» και σε «λειτουργική κατάσταση».

Κρίνοντας από τη Ferrari του Michael Schumacher, με την οποία κέρδισε το Monaco το 2001, η οποία πουλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για κάτι παραπάνω από 6 εκ. ευρώ, η τιμή πώλησης αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια, αν όχι σε ψηλότερα επίπεδα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!