ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντίκες Ferrari και Shelby, αξίας άνω των 4 εκ. βρέθηκαν σε αποθήκη [vid]

Τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση παλαιών μοντέλων που σκουριάζουν σε αποθήκες, το γνωστό barn find, γνωρίζει ιδιαίτερη αύξηση. Και, προφανώς, όχι άδικα…

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν ευκατάστατο κύριο από την Αμερική, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποφάσισε να επενδύσει στα κλασικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας μία ακριβή συλλογή. Ο ίδιος, μάλιστα, φρόντισε να προσλάβει και ειδικό μηχανικό για τη συντήρησή τους, μέχρι το 1991, όπου ένας αιφνίδιος θάνατος άφησε την εν λόγω συλλογή στα αζήτητα. Δεν γνωρίζουμε το πώς αυτή η λεπτομέρεια ξέφυγε από τους κληρονόμους του, το σίγουρο όμως είναι ότι πρόσφατα που την ανακάλυψαν, θα πρέπει να έμειναν με το στόμα ανοικτό.

Αναφορικά με τα μοντέλα της συλλογής, το καλύτερο κομμάτι είναι μία σπάνια Ferrari 275 GTB/2, του 1967, από τις λίγες με αλουμινένιο αμάξωμα και V12 κινητήρα, με δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής, η οποία μάλιστα έχει στο κοντέρ της μόλις 13.000 μίλια. Σημαντικό επίσης εύρημα είναι και μία αυθεντική Shelby Cobra του 1966, με το μεγάλο V8, τον 428, φορεμένο στα σπλάχνα της. Πέραν αυτών, η αποθήκη περιλάμβανε και άλλα, λιγότερο ακριβά μοντέλα, όπως Triumph, Morgan και μία BMW 325ix. Η συνολική αξία αυτών, υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 4 εκ. δολάρια!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!