NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πειράματα εισπνοής καυσαερίων diesel κινητήρων σε πιθήκους!

Όπως φαίνεται, οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν ένα χάρισμα να τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, σε ο,τι αφορά εκπομπές καυσαερίων Diesel.

Σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα των New York Times, μία ομάδα γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η οποία περιλάμβανε τους ομίλους Volkswagen, Daimler, BMW και Bosch, χρησιμοποίησε το 2014 πιθήκους ως πειραματόζωα, προκειμένου να διαπιστώσει τις επιδράσεις των καυσαερίων των κινητήρων πετρελαίου. Με βάση το ρεπορτάζ, 10 πίθηκοι εκτέθηκαν για τέσσερις ώρες στα καυσαέρια ενός VW Beetle.

Το σχετικό «πείραμα» πραγματοποιήθηκε από την EUGT (Eυρωπαϊκή Ένωση Μελετών για το περιβάλλον και την Υγεία στον κλάδο των μεταφορών) και στόχο είχε να αποδείξει πως η επιβάρυνση από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων έχει περιοριστεί χάρη στη χρήση σύγχρονων μεθόδων καθαρισμού τους. Αμφότερες οι VW και Daimler επιβεβαίωσαν την ανάθεση της μελέτης αλλά δεν ξεκαθάρισαν αν όντως έγιναν τέτοια πειράματα. Εκπρόσωπος, δε, της Daimler δήλωσε πως «η εταιρία μας δεν υποστηρίζει και δεν ανέχεται την ανήθικη μεταχείριση των ζώων και κρατά αποστάσεις από την έρευνα». Με τη σειρά της και η BMW τοποθετήθηκε σχετικά, αναφέροντας πως ο όμιλος δεν διεξάγει πειράματα με ζώα και δεν μετείχε στην έρευνα. Οσο για τη Volkswagen, λέχθηκε πως η κριτική στη συγκεκριμένη έρευνα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

Αναφορικά με τον οργανισμό EUGT, ιδρύθηκε το 2007 από τις εν λόγω εταιρίες και διαλύθηκε εντός του 2017. Μέχρι τότε δεν είχαν κατατεθεί τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας και όπως ειπώθηκε από την πλευρά της VW, ούτε έχει ολοκληρωθεί, ούτε δημοσιεύθηκαν τα συμπεράσματά της.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!