NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο όμιλος Renault/ Nissan πρώτος σε πωλήσεις το 2017

Επιτυγχάνοντας συνολικά 10,61 εκ. πωλήσεις ελαφρών οχημάτων, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως, τη χρονιά που μας πέρασε.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις της Nissan έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 5,82 εκατομμυρίων, μέσα στο 2017. Με τη σειρά της, η Renault ανακοίνωσε πωλήσεις 3,76 εκατομμυρίων οχημάτων, ενώ στο συνολικό νούμερο ήρθαν να προστεθούν και οι πωλήσεις της Mitsubishi, με 1,03 εκ. οχήματα. Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως ακολουθεί ο όμιλος VW, οποίος, όπως φαίνεται, δεν χάρηκε για πολύ την πρώτη θέση, του 2016. Για το 2017, το σύνολο των εταιριών του (VW, Audi, Seat, Skoda, κ.λπ) κατάφεραν να διαθέσουν 10,53 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός που είναι αρκετά κοντά σε αυτόν του πρώτου. Όσο για την τρίτη θέση, ανήκει στην Toyota, με πωλήσεις 10,20 εκ. οχημάτων.

Αναφορικά με τον όμιλο Renault-Nissan, αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό το ζητούμενο, από την εξαγορά ενός μεριδίου της Mitsubishi. Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας, Carlos Ghosn, πέρα από την πρώτη θέση, υπάρχει πάντα το πλεονέκτημα της κλίμακας. Ο στόχος, άλλωστε, είναι η αύξηση των πωλήσεων το 2022 στα 14 εκ. οχήματα, με παράλληλη μείωση των εξόδων κατά 10 δις. ευρώ. Το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην κοινή χρήση ανταλλακτικών, πατωμάτων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και σε μία ακόμα σειρά οικονομιών κλίμακας, τις οποίες εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλοι οι όμιλοι.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!