NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο φως νέα πειράματα εισπνοής καυσαερίων από ανθρώπους!

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να ξετυλίγεται ένα πολύ άσχημο «γαιτανάκι» αποκαλύψεων, που πλέον εμπλέκει και ανθρώπινα πειραματόζωα!

Το θέμα με τις μελέτες του EUGT (Eυρωπαϊκή Ένωση Μελετών για το περιβάλλον και την Υγεία στον κλάδο των μεταφορών, σε ελεύθερη μετάφραση) φαίνεται να παίρνει μία άσχημη τροπή, καθώς πέρα από τους πιθήκους, αποκαλύπτεται πως είχαν εκτεθεί και άνθρωποι στις μελέτες καυσαερίων. Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Με βάση το δημοσίευμα και τα έγγραφα του EUGT, προκύπτει ότι το επιστημονικό προσωπικό του οργανισμού χρησιμοποίησε 25 συνολικά υγιείς ανθρώπους, τους οποίους εξέθεσε στην εισπνοή διαφορετικών ποσοτήτων αερίων ρύπων NO2. Το διοξείδιο του αζώτου είναι ο γνωστός ρύπος για τον οποίο γινόταν κατά κύριο λόγο η παραποίηση των δεδομένων στους κινητήρες πετρελαίου από τον όμιλο VW. Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων έδειξαν πως «δεν σημειώθηκαν συνέπειες στις συγκεντρώσεις NO2».

Στο δημοσίευμα αυτό πρώτη αντέδρασε η Daimler, η οποία διαχώρισε τη θέση της και έδειξε προσβεβλημένη από τα πειράματα του EUGT πίσω από το μανδύα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως «είμαστε συγκλονισμένοι από το εύρος των πειραμάτων και την εκτέλεσή τους. Τα καταδικάζουμε με το πιο έντονο τρόπο». Η εταιρία μάλιστα δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα έτσι αλλά θα ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες αυτών των πειραμάτων.

Αναφορικά με τα αρχικά πειράματα, στους πιθήκους, πλέον προκύπτει ότι εκτός από το VW Βeetle, χρησιμοποιήθηκε και ένα παλαιότερο Ford F-250 για την παραγωγή καυσαερίων. Όσο για το όλο θέμα, δεν είναι απίθανο σύντομα να βγουν και άλλες λεπτομέρειες στο προσκήνιο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!