NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Audi δέχεται προκαταβολές για το e-tron SUV

Μπορεί να μην το έχουμε δει ακόμα, η Audi όμως ξεκίνησε να μαζεύει προκαταβολές για το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που θα παρουσιαστεί αργότερα, μέσα στη χρονιά

Το e-tron SUV αναμένεται να αποτελέσει αντίπαλο των Tesla Model X και Jaguar I-Pace, σε μία νέα κατηγορία, αμιγώς ηλεκτρικών SUV. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο όχημα, με μήκος 4,88 μέτρα, κυμαίνεται δηλαδή κάπου ανάμεσα στα Q5 και Q7. Η αυτονομία του θα είναι της τάξης των 500 χλμ. ενώ θα διαθέτει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Οι ηλεκτροκινητήρες που θα το κινούν αποδίδουν συνολικά 500 ίππους και 800 Nm ροπής, τιμές εντυπωσιακές και ικανές να προσδώσουν επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 4,6 δλ. Όσο για την τελική ταχύτητα, θα ανέρχεται στα 210 χλμ./ώρα.

Εάν, διαβάζοντας αυτά, κάτι έκανε κλικ μέσα σας, η Audi είναι ήδη έτοιμη να δεχτεί την παραγγελία σας, με μία προκαταβολή της τάξης των 2.000 ευρώ. Ναι, καλά ακούσατε. Σε 4 ευρωπαϊκές αγορές οι πελάτες της φίρμας μπορούν να μπαίνουν σε λίστα προτεραιότητας για να λάβουν πρώτοι το νέο αυτό ηλεκτρικό SUV. Ήδη στη Νορβηγία μετρούν 5.000 παραγγελίες, ενώ προκαταβολές δέχονται ακόμα στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Βέλγιο.

Το e-tron SUV είναι το πρώτο από τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορήσει η γερμανική εταιρία μέχρι το 2020. Θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες στα τέλη του Αυγούστου. Αργότερα θα έρθει το εικονιζόμενο e-tron Sportback, ένα fastback μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στην ίδια, MLB πλατφόρμα. του ομίλου. Το τρίτο θα είναι ένα πιο μικρό μοντέλο, βασισμένο στο νέο πάτωμα MEB του ομίλου. Σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, μέχρι το 2025, η Audi υπολογίζει να παρουσιάσει 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!