SMSΑΓΩΝΕΣ

Formula E, τα νέα μονοθέσια θα ξεπερνούν τα 300 χλμ./ώρα

Η δεύτερη γενιά των μονοθεσίων της Formula E ξεχωρίζει για τη φουτουριστική της εμφάνιση, τα πλεονεκτήματά της όμως δεν σταματούν εκεί.

Η σεζόν 2018/2019 της Formula E θα καλωσορίσει μία νέα γενιά μονοθεσίων. Αυτά έχουν εξελιχθεί και κατασκευαστεί από τις Spark και Dallara, με στόχο να παραμείνουν τουλάχιστον 3 σεζόν. Η πλήρης αποκάλυψή τους θα γίνει στις 6 Μαρτίου, στα πλαίσια της έκθεσης της Γενεύης. Από τις φωτογραφίες, ωστόσο, φαίνονται ξεκάθαρα ορισμένες χτυπητές διαφορές.

Πρώτη και καλύτερη είναι η υιοθέτηση φτερών που καλύπτουν τους τροχούς. Αυτό δεν απογειώνει απλά την αεροδυναμική των οχημάτων αλλά βελτιώνει και την ασφάλεια. Για την τελευταία φροντίζει και το Halo, το σύστημα προστασίας του κεφαλιού του οδηγού, που δείχνει να έχει ενσωματωθεί απόλυτα αρμονικά στο όλο σύνολο. Στο πίσω μέρος δεν υπάρχει πλέον κάποια ενιαία αεροτομή αλλά δύο ξεχωριστές πτέρυγες πάνω από τους τροχούς. Μεγαλύτερος είναι και ο αεροδυναμικός διαχύτης, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών έχει διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πλέον αλλαγή μονοθεσίου κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Κερασάκι σε όλα αυτά αποτελεί η απόφαση των Porsche και Mercedes να συμμετάσχουν στο θεσμό, από την επόμενη σεζόν, του 2019. Αυτό θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό και, φυσικά, το κύρος του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!