NEASMS

Το Hyundai Kona Electric έχει 300 χιλιόμετρα αυτονομία

Μερικές ημέρες πριν παρουσιαστεί επίσημα στην Γενεύη, η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το ηλεκτρικό Kona, το οποίο μάλιστα θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις…

Η πρώτη και πιο μικρή θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 135 ίππων και μπαταρία 39,2 kWh, με την αυτονομία να φθάνει στα 300 χιλιόμετρα. Η δεύτερη και πιο δυνατή διαθέτει μπαταρία 64 kWh και κινητήρα 204 ίππων, με την αυτονομία σ’ αυτή την περίπτωση να φθάνει στα 470 χιλιόμετρα. Το πρώτο κάνει το 0-100 σε 9,3 δευτερόλεπτα, ενώ το δεύτερο θα στην ίδια διαδικασία θα χρειάζεται μόλις 7,6 δευτερόλεπτα. Η τελική και των δύο περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 167 χλμ/ώρα.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, υπάρχουν αλλαγές στην μάσκα, όπου πλέον δεν χρειάζονται οι γρίλιες για την ψύξη του κινητήρα. Ενώ στο σαλόνι έχει υπάρξει μια γενικότερη προσπάθεια ποιοτικής και τεχνολογικής αναβάθμισης. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών υψηλής ανάλυσης και οι νέοι διακόπτες στην κονσόλα για το fly-by-wire κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης το αυτοκίνητο διατίθεται με όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει η εταιρία, όπως τα Adaptive Cruise Control with Stop & Go, Autonomous Emergency Braking με αναγνώριση πεζών, , Blind-Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert κλπ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!