NEA

To Ford Fiesta συνεχίζει δυναμικά στις πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη

Το Fiesta επέστρεψε δυναμικά για το 2018, κερδίζοντας βραβεία σε όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και τον τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για την Ελλάδα) και την εμπιστοσύνη των αγοραστών, όντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

Από το 1976 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγορά μέχρι και τις ημέρες μας το Ford Fiesta ήταν και παραμένει ένα από τα best-seller της κατηγορίας του. Κάτι που έγινε και με τη νέα γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε στα τέλη του 2017, και που για άλλη μια φορά συνδύασε με μοναδικό τρόπο την ποιότητα και την κορυφαία τεχνολογία, με εκείνο το χαρακτηριστικό που μόνο στα Ford μπορείς να συναντήσεις: την μοναδική οδηγική ευχαρίστηση που νιώθεις πίσω από το τιμόνι τους. Με πληθώρα εκδόσεων και αποδοτικούς κινητήρες, με πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και από τις βασικές εκδόσεις και ένα πλήρες πακέτο υποστήριξης (για παράδειγμα στην Ελλάδα καλύπτεται με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect), το νέο Fiesta έχει και πάλι όλα τα εφόδια για να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες επιλογές.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πωλήσεις του Fiesta στην Ευρώπη έκαναν μία “κοιλιά” στα μέσα του 2017, καθώς είχε ήδη ανακοινωθεί το νέο μοντέλο και οι dealers ξεπούλησαν όσα είχαν από την προηγούμενη έκδοση. Κάποια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της παραγωγής και οι μικροί αριθμοί νέων αυτοκινήτων που δόθηκαν αρχικά δεν στάθηκαν ικανά να καλύψουν την ζήτηση, κάτι που για δυο-τρεις μήνες οδήγησε σε μία ψευδή εικόνα για την πορεία του μοντέλου με πλασματική πτώση σε αρκετές αγορές. Ένα ακόμα πρόβλημα που δεν είχε προβλεφθεί ήταν η αναστάτωση που προκάλεσε το Brexit, όχι μόνο στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και στην ψυχολογία των αγοραστών, ιδίως στην Βρετανία. Πάντως, στο Μεγάλο Νησί συνεχίζει να ηγείται στην κατηγορία του.

Το συγκυριακό της κατάστασης φάνηκε αμέσως μόλις το νέο Fiesta έπιασε τους ρυθμούς παραγωγής, όπου και πάλι τους δύο-τρεις τελευταίους μήνες της 2017 επανήλθε στην κανονικότητα των πωλήσεών του. Ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τον Ιανουάριο του 2018 σημείωσε και αύξηση στις χώρες της Ε.Ε. σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 (όπου δεν υπήρχαν τα προβλήματα της διαθεσιμότητας) πουλώντας 26.032 μονάδες, έναντι 24.894 τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία του ACEA (European Automobile Manufacturers Association). Κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο ανακάμπτει, αλλά έρχεται δυναμικά να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας του.

Στην χώρα μας, με τις ιδιαιτερότητες που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία στην Ελλάδα, το Fiesta βρίσκεται στην 5η θέση με 222 μονάδες για τον Ιανουάριο, πίσω από το 4ο Clio). Μάλιστα οι πωλήσεις του έχουν ακριβώς διπλασιαστεί σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016 (111 μονάδες πέρσι), ενώ και το μερίδιο αγοράς του στην κατηγορία έχει ανέβει από το 4,75% στο 6,63%

Όλα αυτά και μετά την απόφαση της Ford να ενισχύσει την παραγωγική διαδικασία του δημοφιλούς της μοντέλου, προσθέτοντας στις ήδη υπάρχουσες βάρδιες και νέες για τα Σάββατα αυξάνοντας την ημερήσια παραγωγή του αυτοκινήτου στις 1.500 μονάδες. Η ενίσχυση αυτή έγινε για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όπου υπήρξε η τεράστια ζήτηση για το νέο μοντέλο, και συνεχίζεται και στις αρχές του νέου έτους.

Το Β-Segment είναι η σημαντικότερη αγορά στην Ευρώπη, με ποσοστό 18% των πωλήσεων, που σημαίνει 2,79 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2017. Ο κυρίαρχος της αγοράς πέρσι ήταν το Renault Clio, με δεύτερο το VW Polo και τρίτο το Fiesta σε πολύ μικρή απόσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το “πρόβλημα” διαθεσιμότητας με την αλλαγή του μοντέλου δεν το είχε μόνο το Fiesta αλλά και το Polo που είχε και αυτό αντίστοιχη πτώση στις πωλήσεις (-12% για το 2017 σε σύγκριση με το 2016). Όμως το 2018 η συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να ανακάμψει, με το Fiesta να διεκδικεί και πάλι τον τίτλο του best-seller στην κατηγορία του. Να σημειωθεί, ότι το Ford Fiesta έχει αναδειχθεί ως «Best Super Mini» στο «Car&Driver 10 Best Cars», δηλαδή στα δέκα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς, αξιολογώντας όλα τα παραπάνω.

Πηγή: caranddriver.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!