NEA

H Lexus μπαίνει δυναμικά στα SUV με το νέο UX

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν στη Γενεύη ένα νέο SUV με μήκος κάτω από τα 4,50 μέτρα που θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα BMW X1, Audi Q3, Mercedes GLA και Volvo XC40.

Με την διάθεση του στην Ευρώπη να ξεκινά το ερχόμενο φθινόπωρο, το UX βασίζεται στο νέο πλαίσιο GA-C με έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά χάρη στο πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Εντυπωσιακά μικρή -μόλις 10,3 μέτρα- είναι η διάμετρος του κύκλου στροφής. Χάρη στις σχετικά κόμπακτ διαστάσεις το αμάξωμα δείχνει πιο νεανικό και δυναμικά σε σχέση με τα μεγαλύτερα SUV της Lexus, με το οποία πάντως υπάρχουν κοινές αναφορές.

Αντίστοιχα πιο νεανικό είναι και το εσωτερικό εμπνευσμένο και από την ιαπωνική παράδοση. Έτσι οι δερμάτινες επενδύσεις έχουν γίνει με βάση την τεχνική ραφής sashiko, που χρησιμοποιείται στις επίσημες στολές του τζούντο και του κέντο. Τα συστήματα υποβοήθησης και οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones είναι δεδομένα, όπως και ο πολύ καλός εξοπλισμός άνεσης.

Το βασικό UX 200 κινείται από ένα νέο ατμοσφαιρικό δίλιτρο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται και στο καινούργιο Auris. Αποδίδει 168 ίππους και χαρακτηρίζεται από θερμοδυναμική απόδοση 40%, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για κινητήρα μαζικής παραγωγής. Στο υβριδικό UX 250h υπάρχει ο ίδιος κινητήρας σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνολική απόδοση στους 176 ίππους.

Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον πίσω άξονα και εξασφαλίζει και την τετρακίνηση έως τα 70 χλμ./ ώρα. Ανάλογα με τις συνθήκες και αν υπάρχει ανάγκη στον πίσω άξονα μπορεί να φτάσει έως και το 80% της διαθέσιμης ροπής. Τέλος να πούμε πως η γκάμα του UX θα περιλαμβάνει και την πιο σπορτίφ έκδοση F Sport (με πιο δυναμική εμφάνιση και διαφορετικές, πιο σκληρές, ρυθμίσεις της ανάρτησης).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!