ΑΓΩΝΕΣ

VW I.D. R. στοχεύοντας στο Pikes Peak

Η VW σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει στη διάσημη ανάβαση φέτος, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα εντυπωσιακό, ηλεκτρικό, πρωτότυπο.

Κοινοποιώντας δύο σκίτσα ενός αγωνιστικού οχήματος, με την ονομασία I.D. R. η Γερμανική εταιρία επισημοποίησε την παρουσία της στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak, στις 24 Ιουνίου, στο Κολοράντο. «To Pikes Peak είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο διάσημη ανάβαση στον κόσμο», δήλωσε ο Jürgen Stackmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου VW. Ο ίδιος έσπευσε να συμπληρώσει πως «το I.D. R. αποτελεί μια εκπληκτική ευκαιρία για τη Volkswagen να αλλάξει τη συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση, τόσο από συναισθηματική όσο και από αγωνιστική άποψη».

Το I.D. R. έχει προκύψει από τη συνεργασία δύο διαφορετικών τμημάτων της εταιρίας, Volkswagen R και Volkswagen Motorsport, τα οποία μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία τους λειτούργησαν ταυτόχρονα για ένα κοινό στόχο. Το ίδιο το αγωνιστικό θυμίζει αρκετά εμφανισιακά τα πρωτότυπα LMP1 που τρέχουν στο Le Mans. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκαλυφθεί, γνωρίζουμε όμως ότι είναι τετρακίνητο. Με δεδομένο ότι η VW θέλει να δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα σε αυτό τον αγώνα, αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, δεν είναι απίθανο να δούμε ένα χρόνο κοντά στο 8:13.878 που αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ που έθεσε ο Sebastien Loeb με το Peugeot 208 T16 Pikes Peak, το 2013.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!